Reseptejä käyttöösi


Haluan tarjota kokeilemiani reseptejä kaikkien käyttöön:


HERNEKEITTO

noin 100 l, 350 annosta, puoli soppatykillistä

Vettä 70 l
Herneitä 15 kiloa
Sipulia 2,5 kiloa kuutioina
Porsaan lapaa 10 kg
Pekonimurua 2 kg
Maustepippuria jauhettuna 1 dl
Sokeria 2 dl
Suolaa 4,5 dl

Pese herneet hyvin ja laita likoamaan noin 10 -12 tunniksi.
Lisää loppu vesi ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Lisää sipulikuutiot.
Kun keitto on kypsynyt noin tunnin lisää liha ja mausteet.
Loppuvaiheessa viimeistele pekonimurulla.



KANA-NUUDELIKEITTO

noin 100 l, 350 annosta, puoli soppatykillistä

Vettä 70 l
Sipulia 2,5 kg kuutioina
Juuressuikaleita 12-15 kg
Kanakuutioita, kypsää 12 kg
Soijaa 1 pullo, 500 g
Wok-nuudeleita 5-6 litraa kuivana

Kuumenna vesimäärä kiehuvaksi.
Lisää sipulikuutiot ja juuressuikaleet, keitä 10 min.
Lisää kanakuutiot ja soija.
10 min ennen tarjoilua lisää Wok-nuudelit.











Herneistä sopaksi